Hair & Att göra-grejer.

En av ca 6-7 texter att kunna tills imorron:

Så, pank, tråkigt, simpel, lottlös, rastlös, lycklig, dum, shit, latmask, fint, gul,
Får ingen rök, blir inte mätt, har ingen svid, du snackar skit, ingen peng, som skär din buk, vi har bananer, white trash, bränn den, bränn den, bränn den. Har ingen jord, har inget kul, har ingen hoj, har inga finnar, inga träd, ingen luft, har inget vatten, tandtråd, skosnören, rektor, fotboll, telefon, skivor, doktor, brorsa, syrra, uniformer, flygplan, hjälm, K-pist, pang-pang-pang, puttra, pang-pang-pang. A-bomb, H-bomb, P-bomb, Q-bomb. Kinamän, pakistaner, italianos, pakistaner, tyskar, vietnam, Johnson... kaffe, plugg, mat, saxar, tidningar, nån cigarett. Hollywood TV tuesdag weld, Burton Taylor. Andy war pop pop tidning, poplåt, popband Napalm England rymdstation, luft luft luft

Ser sambandet? Någon? Näe, trodde väl det.


                      
  kul --->  http://stfd.net/  <--- kul



Att göra innan jag dör (helst inom en snar framtid):
Resor:
Skottland, Kina, Holland, Malta & Egypten. Dessutom roadtrip och tågluffa i Europa.
Se live:
Marit Bergman, Doktor Kosmos, I love you baby & Kataklysm, Children of Bodom, Stormlord (de tre sistnämnda mest för att jag skulle ha velat det för ett år sen)
Festivaler att åka på:
Hultsfred & Arvika igen, Emmaboda, Storsjöyran, Pride, Popaganda, Motstånd, Gates of Metal
Övrigt:
spela in en demo, äta langos med miiiini (I?ll just pretend to hug you until you get here), spela in en film, jobba för nån välgörenhetsorganisation, starta en festival, låta bli att försova mig från idrotten.

Ointressant

Intresseklubben antecknar. Intressesmurfarna gör frivolter. Intresseorganisationen sprängs av överbelastning.

 

Aj. Mina fötter. Jag tror jag kreverar.

Hänt idag, utförligt: Vaknade av att väckarklockan ringde vid fem. Lät den ringa tills den var tjugo i sex, till Idas stora förtret. Masade mig upp och cyklade iväg till sjukhuset. Kom dit först av alla, entrédörren hade inte ens öppnat, så jag fick stå och vänta ett par minuter. Sen fixade jag i ordning min lilla städvagn och städade 3 avdelningar och en vårdcentral. Därav smärtan i mina fötter, delvis. Sen gick jag till Ida, och vi följde Anna till tåget. Det var jättefint väder ute, nu är det verkligen sommar. Jag och Ida bestämde att vi skulle köpa glass, men så började det blåsa. Så det blev digestivkex med choklad på istället. Vi gick från stan till Bryngelstorp. Okeej, vi cyklade den sista biten. Ida skulle ju köpa den där jääädrans cykeln, som tydligen inte fungerade. Så de blev inget med det. Vi gick hem till mig istället, och lagade mat. Baconchampinjonpastaröra. Det blev inte fy skam. Sen satt vi och sov framför Bert ? den sista oskulden, vilket iofs är en toppenfilm, så vi borde inte ha sovit. Å sen åkte Ida hem, och här sitter jag alltså.

Lilla vi bär micken som en fackla i en kamp 
I jakten på ett svar, räds vi inga övertramp
Tänk att va förlamad å ha svamp
Det kan inte va kuuul...

 
Gick ut igår, fast jag skulle jobba, och även fast jag hade lovat mig själv att ta det lugnt. Seriöst, blir fasen ständigt besviken på mig själv. Det blev iofs jättetrevligt, i alla fall i början, men ändå. Vad jag än bestämmer; att inte äta godis, att bli social, att plugga eller motionera, så finns tanken alltid i bakhuvudet, att jag inte kommer klara av det. Jag tror inte att jag klarar någonting, jag litar inte på mig själv och har ingen självdisciplin. Det hände iofs saker under kvällen, som gjorde att jag blev ganska stolt över mig själv. Jag försökte till exempel inte ta kontakt med en person som jag stalkar, utan ägnade mig endast åt trevliga diskussioner, och var mindre egoistisk än jag brukar vara när jag går ut. Det är ju alltid så, att det alltid händer både negativa och positiva saker, men det negativa väger alltid tyngst.



Inköpslista:

Skejtskor
Varma koppen, champinjonsmak
Popparskor
Osvarta tröjor
Ometalliga skivor
Lägenhet
Cheap Monday-byxor
Synth


Dreams & shit

Har bara tagit de lungt idag. Vet inte vad jag ska säga om det, har lite blandade känslor. Ganska najs på ett vis, men får panik när jag tänker på allt jag skulle kunna gjort... plugga teori, träna på trumläxan, plugga texter, göra kulturhistoria/historia, etc, etc. Men skit samma, har haft lite trevligt idag i alla fall.

Jag har drömt så himla mycket den sista veckan.
Dröm 1: Jag drömde att jag var på nån konstig liten krog tillsammans med en kompis och Laleh, av alla människor på jorden. Krogen var lite wierd, bestående av typ 30 jättesmå rum, och i varje rum fanns typ två pinnstolar och en sån där röd/blå matta man har på idrotten i skolan. Laleh hade med sig nån liten unge som hon var släkt med. Inte logisk för fem öre, vi pratade lite med henne, tror jag, men vet inte om vad.

Dröm 2: Vi var på nåt ställe som såg ut som en blandning mellan Carros hus & skolans aula. Där träffade jag ett internetragg. Knasigt. Jag och internetragget letade efter nåt ställe där vi kunde vara ifred och prata, men det låg folk och hånglade i varenda vrå, vi visste inte var vi skulle ta vägen.

Dröm 3: Min pappa dog. Har verkligen inte en aning om vad som hände, kommer bara ihåg att jag satt på en buss & grät över det, och när jag vaknade var jag övertygad om att han var död.

Dröm 4: En kompis var och hälsade på. Jag satt i källaren & läste bamsetidningar(!), och hörde att ett  ragg kom in i huset, på övervåningen. Men jag satt kvar och läste ganska länge. När jag kom upp hade de börjat laga mat. Jag satte mig på en pall vid spisen, när ragget i fråga satte sig gränsle över mig och började hångla med mig. Sen vaknade jag.

Näe... här blir inga barn gjorda, like I use to say when I sing in the shoooower... (som jag och Ida brukar säga). Bäst att gå & göra nåt annat.

Irriterande

Idag har det varit en irriterande dag. En sån där dag man har tagit på sig en alldeles för kort tröja, och för låga byxor, så man måste gå och dra i de hela tiden. När man har cyklat fort som fan, bara för att komma halvsvettig fram till skolan och inse att lektionen inte börjar förrän om en timma. En sån där irriterande dag, när man inte kan koncentrera sig på någonting, och kommer på att man ska ha matteprov. När man inte kan koncentrera sig på de där fullständiga andragradsekvationerna, utan stirrar ut genom fönstret, på det gråa vädret. Slarvar igenom provet, för att komma hem så fort som möjligt.

När jag kom hem var jag så fruktansvärt chokladsugen, men det fanns inte ens o?boy hemma.

Kan tyvärr inte sitta här och gnälla längre. Ska till Vagnhärad, av alla ställen på jorden.

Vad bra man måste ha det ändå, som inte har värre grejer att beklaga sig över.

Offer?

Jag har blivit avbruten så länge jag kan komma ihåg. Det började med min bror. Så fort jag drog efter andan, var han alltid steget före, och började prata. Sen fortsatte det i skolan, de där busiga små pojkarna var experter på att trycka ner alla tjejer, och alla tjejer var experter på att trycka ner varandra. Där någonstans underst, låg jag (se bilden).


När det hade gått så långt att jag verkligen aldrig fick den plats jag behövde, aldrig fick säga det jag ville, trodde jag inte det kunde bli värre. Men oj, vad fel jag hade haft.


Tror det var nån gång under mellanstadiet/högstadiet, då jag slutade tänka efter vad jag tyckte överhuvudtaget. Jag visste att jag aldrig skulle bli tillfrågad, och skulle jag säga det ändå, tror jag folk skulle ha blivit irriterade, eller ännu värre, chockade. Så jag gick alltså runt i tre-fyra år, utan att ha en aning om vad jag tyckte om olika saker.


Det kanske låter tragiskt, eller jättekonstigt, om inte annat. Men samtidigt ville jag inte veta vad jag tyckte heller, tänk om jag tyckte fel? Nej, det bästa var att hålla så låg profil som möjligt. Att trycka ner sig själv, är det bästa sättet att slippa bli nertryckt på, tyckte jag då.


Har insett såhär efteråt, att den metoden endast har lett till att jag inte vågar prata med folk (de som verkar så roliga, skulle de ha något utbyte av att prata med mig?), att mina föräldrar blir oroliga, att jag ifrågasätter varför mina kompisar väljer att umgås med mig, och dessutom har den lett till en massa tråkig tid hos olika psykologer.


Ska det vara så svårt att låta bli att trycka ner varandra?


78515-1


                                       Jaa såhär gick det alltså till :P



Min personliga syo

Jag känner mig alltid inspirerad när jag går ifrån en trumlektion. Inget känns direkt omöjligt, och ofta får jag för mig att gå raka vägen hem och spela in nån låt. Så efter ett sista-lektionen-för-terminen-snack med min trumlärare, var jag nästan alldeles uppe i det blå. Han hade pratat om sig själv och om min framtid, det blev klart för mig att verkligen ingenting var omöjligt.

Vi började med att prata om hur jag skulle göra för att bäst träna in mina trumläxor, för att inte begränsa mig själv, och för att se möjligheter. Samtalet gick vidare, vilka skolor jag kunde söka, och liknande saker. För ett tag trodde jag att jag till och med kunde bli sångpedagog. Jag. Sångpedagog. Trots att jag varken kan prata med människor, lära ut, och minst av allt sjunga. Men just då verkade inget av det som något särskilt stort problem.

Det var då jag kom på något. Mer än att jag inte skulle bli sångpedagog, alltså. Jag vill bli precis som honom. Efter ett samtal med mig, vill jag att folk ska känna sig lika speciella och självsäkra som jag gjorde, efter att ha pratat med honom. Jag vill också inspirera folk,  också göra så att folk får upp ögonen för vissa saker, göra så att folk känner att ingenting är omöjligt.



Men så började jag tänka på musikprovet jag ska ha på torsdag. Och att jag skulle ha matteprov samma dag, och dagen efter ska en hemtenta i kulturhistoria vara klar, arbetet i historia (som jag inte har börjat med) ska vara klart ganska snart, jag kommer få IG (eller sträck?) i idrott, snart kommer 2 temaveckor med jättelånga dagar och jättemycket jobb (jag kommer säkert skolka från hälften). Plötsligt kändes ingenting möjligt längre.

Dessutom är jag inte en sån person. Jag har försökt bry mig om andra förut, men det slutar alltid med att jag antagligen blir blyg, dissad, eller att personen i fråga tar hand om mig istället.

Den här dialogen pågick alltså i min hjärna, på min promenad hem från trumlektionen. När jag kom hem la jag mig på sängen, lyssnade på Sisters of mercy (passade min sinnesstämning fantastiskt) och fnissade lite bittert åt min naivitet.

Test