2 dumma sätt att dö


Snott av T.G Reaper
(Stoppa aldrig huvudet i ett lejon)
202 dumma sätt att dö



Djupfryst Bacon

Francis Bacon (1561-1626) var politiker, filosof, historiker, författare, vetenskapsman och - kycklinguppstoppare, och det är den sistnämnda sysslan som sägs ha lett tills hans död. Den store mannen hade alltså låtit sitt nyfikna sinne intressera sig för konserverandet av kött, och medan han betraktade en snöstorm började han undra huruvida man kunde bevara en kyckling genom att packa den full med snö. Så en dag när Bacon passerade ett snötäckt fält i närheten av Highgate, i norra delen av London, beslutade han sig för att pröva sin teori.
Bacon lät stanna sin vagn, köpte en fågel, dödade den, tog ut innanmätet och stoppade sedan upp den med snö. Han fick dock aldrig se om hans 1600-talsmotsvarighet till djupfrysning fungerade eller ej, ty han drog på sig en otäck förkylning under experimentets gång och blev tvungen att söka tillflykt hos en vän i närheten, earlen av Arundel. Bacon fick bo i ett fuktigt sovrum hos earlen och dog senare av lunginflammation.



Det krossbara glaset

En advokat föll 24 våningar ner mot sin död i juli 1993, när han för en grupp besökande juridikstudenter skulle visa hur hållbart ett säkerhetsfönster var genom att kasta sig mot det. 39-årige Garry Hoy slog i marken utanför The Toronto Dominion Bank Tower. Enligt en talesman för polisen hade advokaten tidigare haft liknande demonstrationer, men den här gången gick det inte lika bra som det brukade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Test